Activiteiten 2019

Lezing door Linda Polman

Op woensdag 20 november 2019 is de jaarlijkse lezing rond de internationale dag van verdraagzaamheid. Gastspreker deze avond is Linda Polman, onderzoeksjournalist en schrijfster. Zij schreef enkele belangwekkende boeken over internationale hulpverlening in oorlogsgebieden en over de huidige vluchtelingencrisis. Haar twee bekendste publicaties zijn 'De crisiskaravaan' (2008) en 'Niemand wil ze hebben' (2019).

De lezing start even na 20.00 uur. Na de pauze zal Linda de aanwezigen uitnodigen om in te gaan op haar verhaal over de vluchtelingen en andere gerelateerde thema's die zij in haar lezing heeft besproken. De avond is rond 22.00 uur afgelopen. 

 

Lezing Filia Kramp

Eerder dit jaar, op donderdag 11 april,werd de lezing rond de internationale antiracismedag verzorgd door Filia Kramp. De lezing had als titel 

Voeg de kracht van je achtergrond toe aan wie je bent en wat je doet.

Waar je vandaan komt draag je bij je en wanneer je je daar bewust van bent kun je dat inzetten om op of aan de plek waar je bent betekenis te geven . Betekenis geven aan die plek en betekenis geven aan de anderen die ook op die plek zijn.